top of page
Nordgården_Brygg-_stor.jpg
Skjermbilde_20221201_105147.png

VÅR HISTORIE

Nordgården Gårdsbryggeri ble registrert i Brønnøysund  høsten 2015. Vi ville brygge lokalbrygget øl. Nødvendig godkjenning og tillatelser fra div myndigheter kom på plass første halvår 2016, salgsbevillningen hadde vi innvilget i juni.

Lokalbrygget øl betyr ikke bare at det er brygget lokalt på innkjøpte råvarer. Vi bruker smak og aroma fra blomster og andre vekster fra våre omgivelser. Ryllik, hyll, mjødurt, balderbrå for å nevne noen.
Lokalbrygget øl er noe mer, den største ingrediensen i brygget er maltet vi bruker. Vi bestemte oss i slutten av 2016 for at vi burde søke kunnskap om å bruke lokalt korn i vår øl produksjonen. Vi har deltatt i møter og seminarer hvor øl brygget på lokal byggkorn har vært tema. Vi var så heldig at det var en kornbonde i Sømna hadde en sekk korn som vi fikk får å prøve å malte selv og brygget øl av eget malt. Vi improviserte utstyr for malting. I januar 2017 brygget vi øl med en vesentlig del av basismaltet er fra Helgeland Malteri.

Vi er bare ved begynnelsen – veien videre er å dyrke vårt eget korn som er godt egnet til brygging.
Bygge malteri hvor vi kan lage de mest vanlige kvaliteter som bruker i basismixen. Veien blir til mens vi går- resultatet skal bli lokalt øl brygget på lokalt dyrket korn. Et genuint og ekte lokalt brygget øl

 Sømna er kjent og beskrevet som Nord-Norges kornkammer. Mange "tvilsomme" kornsorter har gitt tilfredsstillende avling.  Vi  har samarbeid med en kornbonde her i Sømna som har lang erfaring med å dyrke korn og føler at vi er i di beste hender når det gjelder det faglige, - været er det ingen som rår med. 

Diplom.jpg

Vårt øl er godt mottatt i markedet. Vi distribuerer til serveringsbedrifter i Nord-Trøndelag og Nordland til dagligvarebutikker og til Vinmonopolet. Kundene er opptatt av at det benyttes lokaldyrket korn i bryggeriet.  Vi har i denne prosessen vært opptatt av at vårt brygg skal være av god kvalitet og være brygget med kunnskap i faget. Bård har derfor gjennomført utdannelse til Brew Master ved SKANDINAVIAN SKOOL OF BREWING.

Økt etterspørsen gjør at vi i løpet av 2019øker kapasitetet og flytter til større lokaler.

Vi skal ha nok

Lokalbrygget øl til god mat i godt selskap


Diploma-Craft-Brewer.jpg
facebook_1543926025961.jpg

Bryggemester Bård Bjarghov

bottom of page